Seuran esittely

Yhdistys Hwarang Taekwondo Ry on perustettu vuonna 1988 Helsinkiin. Sen tarkoituksena on edistää taekwondon perinteistä harrastamista ja kilpailua näytöksien, alkeiskurssien ja yleisen harjoitustoiminnan kautta. Helsingissä toiminut Hwarang Fighting Team laajensi toimintaansa perustamalla tytärseuran Nurmijärvelle. 

Seura Hwarang Taekwondo Nurmijärvi aloitti toimintansa helmikuussa 2004 ja sen toiminnan avaus oli suurta mielenkiintoa saavuttanut alkeiskurssi. Alkeiskursseja on tämän jälkeen järjestetty joka vuosi ja suosio on ollut suuri jokaisen kurssin kohdalla. Uusia kursseja on tavan mukaisesti aloitettu kaksi kertaa vuodessa, alkuajankohtana syyskuu ja helmikuu. 

Kevät 2011 oli merkittävä käännekohta seuran toiminnassa. Seura siirtyi Nurmijärven kirkonkylältä Rajamäelle omiin treenitiloihin, jotka on kunnostettu ja laajennettu talkoovoimin nykyiseen muotoonsa. Oman salin myötä seura on pystynyt luomaan monipuoliset harjoittelumahdollisuudet jäsenilleen taitotasosta riippumatta. Seura muutti nimensä kevättalvella 2014 helpommin lausuttavaan muotoon Taekwondo Nurmijärvi.


Seuran valmentajina toimivat enimmäkseen perustekniikasta vastaavat Ramil Mansikka (5. dan), Sami Reijasto (4. dan), Pekka Karasjoki (1. dan) ja Jari Tattari (1. dan) sekä ottelupuoleen keskittyvät Iiro Suorela (1. dan) ja Laura Nipuli (3. dan). Liikesarjavalmennuksesta vastaa Jari Tattari. Ramililla ja Iirolla on paljon kokemusta taekwondon saralla. He ovat vieneet suomalaista taekwondoa eteenpäin mm. toimimalla Suomen Taekwondoliitossa erilaisissa tehtävissä ja edustamalla aikuisten ottelumaajoukkueessa. Laura Nipuli työskentelee Suomen Taekwondoliitossa pääsihteerinä.


Seura järjestää kunto- ja kilpaurheilua kaikille seuran halukkaille harrastajille edellytystensä mukaan. Seuran kilpailijat ovat saaneet menestystä liikesarjojen ja ottelun saralla niin aloittelijoissa kuin ranking-sarjoissakin. Kilpailuihin osallistutaan aktiivisesti ja halutessaan kilpaurheiluun on mahdollista panostaa paljonkin.

Ohjaajat

Ramil Mansikka

Pääopettaja 5. dan

SLU 1-tason junioriohjaaja-koulutus, 2008
 

Laura Ojanen


Ohjaaja 3.dan

Suomen Taekwondoliiton pääsihteeri

III-tason valmentajakoulutus, 2011

 

Iiro Suorela

Ohjaaja 3. dan

Suomen Taekwondoliiton puheenjohtaja

Jari Tattari

Ohjaaja 1. dan


SLU 1-tason junioriohjaaja-koulutus, 2007